Llwynog Pontiac

Welsh sektio B -ori, VH12-022-0177, rautias 136cm, omistaja jodochus VRL-01544
Syntynyt 13.07.2012   12-vuotias   3v 22.11.2012   kasvattaja Llwynog Welsh Ponies   

Yleispainotteinen, ko: he A re: 100cm me: 90cm ke: helppo
   
Ylimmän kuvan © jodochus, muiden kuvien © VRL-01222


Kuvaus hevosesta

Llwynog Pontiac, eli tutummin vain Poni, on luonteeltaan vireä ja eläväinen mutta silti asiallinen ori. Ponilla on kiire kokoajan, ja taluttaessakin se tuntuu menevän aina jotain ravin ja käynnin välimuotoa, koskaan kuitenkaan rynnimättä tai riistätymättä taluttajan käsistä. Ponia on helppo käsitellä sen kiltteyden vuoksi, mutta kovin kokemattoman tai aran ihmisen käsiin sitä ei kannata antaa, sillä Ponin äkkinäiset liikkeet voivat varmasti säikäyttää sitä käsittelevän ihmisen. Ilkeä Poni ei missään tapauksessa ole.
Ponia hoidettaesa ratsastuskuntoon se on syytä hoitaa tallikäytävällä kiinnitettynä seiniin kummaltakin puolta riimua. Ori ei levottomana hevosena malta pysyä hoidettaessakaan paikoillaan, joten käytävällä sen saa pidettyä paremmin aloillaan kuin boksissaan, jossa sen pystyy laittamaan vain yhdellä narulla kiinni (jolloin se edelleen pystyy kiemurtelemaan kuin lapamatoinen eläin). Satula on helppo laittaa, samoten vyön saa kiristettyä hyvin sillä Poni ei pullistele. Kuolaimet ottaa nätisti suuhun, vaikkakin mielellään heiluttelee päätä suitsien laitossa. Suojat, pintelit ja muut vastaavat on helposti laitettavissa myös.

Ratsuntyössä Poni on myös hätäinen (kuten normaalistikin), selkäännousun aikanakin se pyrkii lähtemään jo liikkeelle, jolloin Ponia pitää pidätellä ettei se lähde liikkeelle ennenkuin jalustimet on katsottu sopivan mittaisiksi ja vyö kiristetty. Koska ori ei juurikaan kenkkuile ratsastajalleen ja on muutenkin hyvin reippaanpuoleinen, sen kanssa ei raippaa tarvita. Pohjeavuille ori on hyvin, hyvin herkkä, joten ratsastajalla on syytä olla tasaiset, paikoillaan pysyvät jalat. Kuolaimelle Poni on helppo ratsastaa, ja ori kulkee halutussa muodossa jo alkuverryttelyiden aikana.
Poni taittaa kouluratsastusliikkeet helppoon A:han asti. Liikkeissään se on notkea ja kulkee mukavan pyöreänä, ravi on yllättävän tasaista ja matkaavoittavaa, samoten laukka on reipasta kuitenkaan liikaa kaahottamatta. Koska Poni on herkkä myös suustaan, ori pysähtyy reilummasta ohjasavusta kuin seinään vaikka kiitolaukasta.
Esteillä ori kuumuu, mutta pysyy taatusti hanskassa kun pitää tasaisen ohjastuntuman jatkuvasti ja antaa pieniä pidätteitä silloin tällöin. Ori ei ole koskaan kieltäytynyt oudoltakaan esteeltä (trippeli, kaatunut puunrunko, kahden ämpärin varassa oleva kotitekoinen puunoksaeste), vaan se on varma kunhan ratsastajakaan ei epäröi. Parhaimmillaan ori hypää ratana sataakahtakymmentä senttiä. Rataesteillä Poni on nopea ja ketterä, ja se kääntyy tiukissakin käännöksissä erittäin liukkaasti. Maastossa ori on varma, tosin myös rutkasti vireämpi kuin kentällä. Ei pelkää tai säpsyile mitään, mutta on jatkuvasti liikkeessä ja mielellään menisikin reippaasti koko maastoretken ajan. Ponin kanssa voi maastoilla yksin, ei siis tarvitse kaveria mukaan.
Herkkyys, nopeus, varmuus ja kuuliaisuus tekeekin orista hyvän kenttäponin.Kuvan © VRL-01222Sukutaulu ja sukuselvitys
Porthos
Welsh B, trt 135cm
{
Colorpoint
Welsh B, vprt 133cm
{
Pointed One
Llayra
Red Mansion's Lleuad
Welsh B, prt 132cm
{
Hornet
Red Mansion's Seren
Llwynog Arian
Welsh B, mkm 133cm
{
Typhoon
Welsh B, m 135cm
{
Thrombus
Gorwedd Bach Gwyn
Aur R
Welsh B, kkm 131cm
{
Piraeus
Môr-Forwyn R

Isä Porthos, jota kutsutaan tutummin nimellä Thor, on walesilaisen Peter Hopkirkin (Hopkirk Welsh Ponies) kasvattama ja omistama tummanrautias hienoakin hienompi pitkäharjainen ori. Tukkajumala-Thor on charmikas ja säyseä, olematta kuitenkaan mikään lapanen: luonteesta voi nähdä myös itsepäisen ja periksiantamattoman poniorin. Thor on jokatapauksessa asiallinen, eikä sillä ole tapana temppuilla ihmisille. Ratsuna Thor on taitava ja eteenpäinpyrkiväinen. Orin kanssa on kilpailtu monipuolisesti sekä kouluratsastuksessa että rataesteillä aina yli metrisillä radoilla. Thor on myös kantakirjattu KTK I-palkinnolle kotimaassaan. Jälkeläisiä Thorilla on kymmeniä ympäri Britanniaa ja Eurooppaakin, ja jokaiselle varsalleen ori on periyttänyt hyvää käsiteltävyyttä sekä menevää luonnetta ja virheetötä rakennetta. Nyt (v. 2015) 17-vuotias ori viettää rauhallisempaa elämää Hopkirkin siittolassa.
Isänisä Colorpoint oli vaaleanpunarautias pienikokoinen welsh. Piirtopäinen ja korkeasukkainen "Chaos" vietti suurimman osan lyhyestä elämästään Walesissa kasvattajansa Camilla Stonehillin luona Stonehill-tallin "maskottiponina" sekä nuorempien ratsastajien opetushevosena. Chaos oli rauhallinen ja säyseä luonteeltaan, ja sitä oli helppo käsitellä. Ratsuna Chaos oli eteenpäinpyrkiväinen ja kuuliainen, esteillä poni kuumui ja vauhti oli sen mukainen, mutta siitä hyvästä Chaos olikin suosituimpia poneja Stonehillin tallilla. Chaoksen ollessa 8-vuotias se annettiin ylläpitoon tallin ulkopuolelle Kerstin Potterille Englantiin. Potterin luona orin kanssa käytiin lukuisissa näyttelyissä ja welshponishow'ssa, ottipa ori osaa myös muutamaan valjakkokilpailuun. Myöhemmin orille myönnettiin kahdeksi vuodeksi astutuslupa. Ori astui useita tammoja, jälkeläisiä se jätti jälkeensä 18. Kun astutuslupa raukesi, Chaos palasi takaisin Stonehillille, jolloin Chaos ruunattiin. Chaos jatkoi opetusponin työtään useamman vuoden, kunnes vasta 16-vuotias ruuna jouduttiin lopettamaan vakavan ähkyn vuoksi.
Isänisänisä Pointed One oli punaruunikko, 137cm korkea welsh B-ori. "Batman" oli ihmisiä kohtaan nöyrä, mutta muiden oriiden tai ruunien kanssa ei tullut lainkaan toimeen. Tämän vuoksi ori ei ollut helppo hevonen lainkaan, sillä Batmania ei voitu tarhata lähelle muita samaa sukupuolta edustavien kanssa ja piti olla muutenkin tarkkana, ettei kukaan ori/ruuna tullut liian lähelle sitä. Kilpailuissa ori pysyi kyllä hanskassa ja Batman olikin varsin hyvä ratsu sen periksiantamattoman ja vahvan kilpailuviettinsä ansiosta, mutta niissäkin ongelmia välillä tuotti ahtaat verryttelyalueet. Batmanin kanssa kilpailtiin esteratsastuksessa aina 100cm luokissa asti. Jälkeläisiä Batmanilla on 7. Ori lopetettiin 19-vuoden iässä.
Isänisänemä Llayra oli 130cm korkea rautiaankimo tamma. Llayrasta ei paljoa tietoa löydy, mutta luonteeltaan sen oli sanottu olevan varsin energinen ja temperamenttinen tapaus. Ratsuna reipas ja oikutteleva, pienestä koostaan huolimatta ei ollut kovinkaan helppo vaan teki sen minkä koki olevan itselleen hyödyllistä. Llayran on kasvattanut Harriet Johnson ja tamman osti myöhemmin Camilla Stonehill. Colorpointin lisäksi Llayra synnytti toisen varsan, Livingstone-nimisen ratsuponin KWPN-oriista Stonehenge.
Isänemä Red Mansion's Lleuad oli nimensä mukaisesti Red Mansion's -siittolan kasvatteja. Pienikokoinen punarautias tamma asui Englannissa kasvattajansa luona, ja tamman elämä koostuikin suurimmaksi osaksi vain siitosponin urasta. Varsoja "Adelyn" synnytti maailmaan lähes joka vuosi 4-vuotiaasta lähtien, jälkeläisiä tammalle kertyikin 9 kappaletta, joista vain yksi oli tamma (Red Mansion's Lovely, Adelynin viimeinen varsa). Adelyn eleli muuten rauhallista elämää, se sai viettää paljon aikaa muiden siitostammojen kanssa, ja aina välillä sitä käytiin ratsastamassa tai laittamassa kärryjen eteen. Tamma oli luonteeltaan kiltti, mutta hieman herkkä ja äkkipikainen. Adelyn siirtyi eläkkeelle varsahommista 15-vuotiaana, jonka jälkeen tamma toimi aina välillä Red Mansion's -tallin ratsastuskoulun puolella talutusratsuna nuorille ratsastajanaluille. Adelyn kuoli 22-vuotiaana.
Isänemänisä Hornet oli voikko, ylikorkea (140cm) korkea kenttäponi. Sen kanssa otettiin osaa lukuisiin kenttäratsastuskilpailuihin ja Hornet olikin yksi voitokkaimmista welshponeista kenttäratsastuksen parissa. Luonteeltaan Hornet oli kiivasluonteinen ja ärhäkkä, mutta nekin luonteenpiirteet koettiin vain hyväksi vaativassa ratsastuslajissa. Hornet ei ollut suuren kokonsa ja äksyn luonteensa vuoksi kovin haluttu ori jalostukseen, mutta yhdeksän varsan verran Hornetia käytettiin jalostuksessa. Hornet on periyttänyt osalle varsoistaan hieman isompaa kokoa sekä kiivaampaa luonnetta. Hornet periyttää myös voikkogeeniä kuten omat vanhempansakin.
Isänemänemä Red Mansion's Seren, joka jouduttiin valitettavasti lopettamaan vasta 7-vuotiaana vaikean synnytyksen aiheuttamien komplikaatioiden takia, oli tummanrautias, 132cm korkea B-sektion welshponi. Ulkonäöllisesti tamma muistutti enemmän arabianhevosta pienoiskoossa kuin ponia: se oli rakenteeltaan siro ja kevyt, pää oli vahvasti kovera ja tamman kaula oli erityisen pitkä. Vaikka tamma olikin kaunis "arabimaisuutensa" vuoksi, se ei näyttelyistä juuri kehuja kerännyt. Luonteeltaan Seren oli sen sijaan äärimmäisen kiltti ja rakasti huomiota. Tamma ei lyhyen elinikänsä aikana haalinut juuri mitään palkintoja tai meriittejä, mutta oli siitä huolimatta kallis aarre kasvattajalleen. Seren jätti maailmaan vain yhden varsan, jonka synnyttäminen olikin tammalle kohtalokas.

Emä Llwynog Arian on englantilaisen Llwynog Welsh Poniesin kasvattama ja omistama kaunispäinen tamma. Luonteeltaan Arian on kiltti ja rauhallinen, joskin herkkä ja hieman ujokin. Ratsuna tamma on reipas ja kuuliainen, joka sopii myös kokemattoman käsiin.
Mustankimolla pienellä tammalla on ollut värikäs elämä: se kasvoi 4-vuotiaaksi asti Llwynogissa, jolloin sillä teetettiin ensimmäinen varsa. Varsan vieroituksen jälkeen Arian myytiin eteenpäin yksityiseen ratsastuskouluun opetusponiksi. Opetushevosen virassa tamma ei ehtinyt kauaa olemaan, kun sillä paljon ratsastanut skotlantilainen Rosie Tennant osti ponin itselleen projektihevoseksi. Tennant treenasi Arianin kilpakuntoon ja he ehtivätkin kilpailla useissa kouluratsastuskilpailuissa; ottivat osaa sekä aluekilpailuihin että suurempiinkin tapahtumiin. Tamman kanssa kierrettiin myös paljon näyttelyissä. Myöhemmin Arian koulutettiin valjakkoponiksi, tosin kilpailuihin asti ei Arianin kanssa ehditty mennä ennenkuin Tennant päätti luopua tammasta. Silloin kasvattajatalli kiinnostui Arianin takaisinostamisesta, ja niinpä tamma muutti takaisin Llwynogiin, ollen ensin seitsemisen vuotta muualla. Kasvattajatallillaan 26-vuotias Arian on edelleen ja elelee mukavia eläkepäiviä. Varsoja Arianilla teetettiin vielä viisi kappaletta Llwynogin kasvatusnimelle, joista viimeisin on Llwynog Pontiac.
Emänisä Typhoon oli sysimusta läsipäinen 135cm korkea ori. Suvultaan ei mikään erikoinen, mutta orin saavutukset tekivät ponista itsestään niin halutun jalostusorin, että suvulla ei ollut enää merkitystä. Typhoon oli varsinainen herrasmies: asiallinen, rohkea ja reipas, joka ennenkaikkea kunnioitti ihmistä. Se nautti saadessaan huomiota, ja esimerkiksi näyttelyissä se käyttäytyi aina mallikkaasti, edes muut hevoset eivät saaneet sitä häiriintymään tai temppuilemaan. Typhoon olikin aikansa komeimpia ja kuuluisimpia oreja näyttelykehissä, josta lukuisat ruusukkeet ja pokaalit tallin palkintohuoneessa todistavat. Näyttelyiden kiertämisen lisäksi orin kanssa harrastettiin ja kilpailtiin valjakkoajossa. Se oli näyttävä kärryjen edessä: pyöreästi kulkevan orin elastiset ja irtonaiset liikkeet pistivät notkeasti kulkevan orin aina hyville pisteille kilpailuissa. Sijoituksia ja voittoja valjakkokilpailuista orilta löytyy. Ratsastuskilpailuissa ei Typhoonin kanssa käyty, vaikka ori olisi ollut varmasti menestyksekäs kouluponin uralla. Typhoon astui kymmeniä tammoja elämänsä loppupuolella, jälkeläisiä jätti taaksensa 23. Typhoon kuoli 17-vuoden iässä onnettomuudessa, jossa hevoskuljetusauto suistui tieltä ojaan tuntemattomasta syystä.
Emänisänisä Thrombus ei ollut mikään sen kummoisempi poni ainakaan saavutuksiensa perusteella, mutta sen sijaan se oli äärimmäisen hyvä tuntihevosena. Mustanruunikko Thrombus astui pari tammaa vielä Englannissa asuessaan, kunnes se ruunattiin ja myytiin ratsastuskouluun opetusponiksi Ranskaan. Luonteeltaan 137cm korkea ruuna oli hyvätapainen ja se toimi tallin luottoratsuna kokemattomille ratsastajille sen rauhallisuuden ja pitkäpinnaisuutensa ansiosta.
Emänisänemä Gorwedd Bach Gwyn, lempinimeltään "Naomi", eleli ainoana ponina trakehnersiittola Foghat Trakehnersissa Englannissa. Kulomusta 134-senttinen tamma oli hankittu talliin siittolan omistajien tyttärelle ensihevoseksi puoliveristen ollessa vielä liian suuria ja haastavia aloittelevalle ratsastajalle. Naomi vietti aikalailla koko elämänsä vain kotitallillaan "puskaponina", sen kanssa ei kilpailtu tai käyty näyttelyissä. Naomi astutettiin muutaman kerran, joskin tamma aina loi varsansa alkuvaiheessa. Typhoon olikin ainoa varsa jonka Naomi synnytti elävänä.
Emänemä Aur R oli Rachcliffe EC -hevostallin kasvattama welsh B-tamma. Kärpäskimo pieni tamma myytiin kolmevuotiaana Llwynog Welsh Ponies-tallille siitostammaksi. Aur synnytti Llwynogin kasvatusnimelle orivarsan 4,5-vuotiaana, jonka jälkeen tammasta kaavailtiinkin kilpaponia kouluratsastukseen tamman motivoituneen ja vastaanottavaisen luonteensa sekä hienojen liikkeidensä ansiosta. Siron ja pienen tamman ratsastajana toimi silloin 8-vuotias Lisa Pond ja ratsukon ensikilpailut kilpailtiin aloittelevien junioriratsastajien ja -hevosten mestaruuskilpailuissa Aurin ollessa vajaa 6-vuotias. Silloin ei sijoitusta herunut, mutta muutoin kilpailut suvuivat hienosti! Aurin kanssa kilpailtiin seuratasolta aina suurempiin kilpailuihin asti. Suomalaisen asteikon mukaan Aurin koulutustaso oli helpon B:n tasoa. Sen häikäisevämpää menestystä ei Aurin kanssa koskaan saavutettu, mutta useita sijoituksia - ja pari voittoa - Aur ja Lisa keräsivät tamman kilpailukalenteriin. Aurin kanssa Lisa valmentautui ja kilpaili useamman kauden kunnes Lisa vaihtoi kasvaessaan isompiin poneihin ja hevosiin, jolloin Aur jäi ilman ratsastajaa. Aur siirtyi silloin siitostamman uralle, ja synnytti useamman jälkeläisen ennen kuin siirtyi kokonaan eläkkeelle. Aur kuoli laitumella vanhuuteen 28-vuoden ikäisenä sydämen pettäessä.
Emänemänisä Piraeus oli sabinomerkkinen punarautias esteori. Sen kanssa kilpailtiin monta kautta rataesteillä puomiluokista aina 90cm radoille asti, hyvällä menestyksellä. Korkeudeltaan Piraeus oli 134cm, ja ulkonäöllisesti se oli vahvarakenteinen ja massiivinen. Näyttelyissä Piraeusta nähtiin myös useita kertoja, tosin ei sen kummemmin kerännyt mainetta ja kunniaa sillä Piraeus jäi aina häntäpäähän eleganttien welshponien rinnalla. Luonteeltaan Piraeus oli harkitsevainen ja rauhallisenpuoleinen.
Emänemänemä Môr-Forwyn R edusti suvullisesti hieman tuntemattomampaa linjaa. Ruunikonkimo tamma oli mielettömän hyvärakenteinen, eikä sen luonteessakaan ollut vikaa: lempeä ja kiltti, olematta kuitenkaan mikään heikko lenkki. "Flora" oli ehdottomasti muiden hevosten johtaja, mutta ihmisen paras ystävä. Floran kanssa kierrettiin runsaasti näyttelyissä (ollen useampina vuosina ponien Best In Show) ja tamma kantakirjattiin kantakirjaustilaisuudessa I-palkinnolla. Tammalla teetettiin 8 jälkeläistä, ja jokainen varsa meni kuin kuumille kiville. Tamman on kasvattanut Rachcliffe EC, jossa Flora koko 21-vuotisen elämänsä vietti.Jälkeläiset

Llwynog Pontiac on tarjolla jalostukseen welshponitammoille sekä erilaisiin risteytyksiin, joissa welsh B on sallittu rotu.

s. 01.11.2013 wB-o Glenwood Piccadilly (e. Mirkwood Ciril)
s. 25.07.2015 drp-o Prelude (e. Justified Brutality, nf)Päiväkirja ja valmennukset

25.10.2013 Kouluvalmennus, valmentajana JenKoi (ViTeKa), tasolta heB-heA
Jodochus ja Poni olivat jo hyvää tahtia aloittelemassa, kun oli valmennuksen aika. Ratsukkoa odotti kouluratsastuksen valmennus yhdistäen jo ennestään tuttua helppo b:tä ja sitten uutta helppo a:ta. Pyysin ratsukkoa ottamaan ohjat ja aloittamaan työskentelyn keskikäynnin kokoamisella. Keskikäynti löytyi helposti ja kokoaminen pienen työskentelyn jälkeen. Muodostus oli hyvä, Poni kulki tasaisen pyöreästi eteenpäin, hiljaa maata hipoen ja kauniisti askeltaen. Jodochus käytti hyvin pieniä apuja ja ratsasti hyvin istunnalla. Koska olimme vasta aloittaneet valmennuksen, päätin pyytää ratsukon keskihalkaisijalle ja pysähtymään siihen. Pyysin ratsukkoa tekemään pohkeenväistöä pikkuhiljaa. Ponille tämä ei entuudestaan ollut kovin tuttu asia, mutta Poni väisti hienosti pohjetta ja tässä kohtaa herkästä suusta oli hyötyä. Poni malttoi siirtää askel askeleelta jalkojansa sivusuunnassa ja pohkeenväistö alkoi sujua jo kohtalaisen hyvin ja aika pienillä avuilla. Oli aika siirtyä raviin. Lisättyä ravia tuli ihan omasta tahdosta, eikä siihen vaadittu edes komennusta. Ratsukko toimi vielä paremmin ravissa kuin käynnissä. Pyysin tätä vielä nostamaan laukkaa ja kun laukkaa oli tehty tarpeeksi, oli laukanvaihdon aika käynnin kautta. Jodochus toimi ja siirsi Ponin laukkaan ja hetkeä myöhemmin käyntiin ja laukka vaihtui kuin vaihtuikin. Koska kaikki oli sujunut niin hyvin, halusin vielä kokeilla yhtä juttua. Pyysin ratsukkoa peruuttamaan viisi askelta ja siirtymään siitä suoraan raviin, niin kauan kunnes homma olisi onnistunut. Ponilta ei kauaa mennyt kun tämä jo asian hoksasi. Hieno valmennus, pienellä vaivalla ja nopealla oppimisella tämä ratsukko voi vielä saavuttaa ihmeitä.

26.08.2015 Päiväkirjamerkintä, rauhallinen estetreeni (oma kirjoitus)
Koska aikaa minulla on hyvin rajallisesti puoliveristen kilpailuttamisen ja niiden kanssa treenaamisen ohella, on Ponin kanssa treenit jääneet omalta osaltani vähäisemmälle. Tallin yksi hevostenhoitajista, Clara Simpson, on pääsääntöisesti Ponilla ratsastanut neljästi viikossa, ja muuten ori onkin ollut vain tallissa tai tarhassa ruohoa rouskuttelemassa. Toki olen Ponin kanssa käynyt muutamassa maastoestekilpailussa hakemassa muutaman sijoituksen, mutta muuten ei orilla ole juuri tehty mitään, hyvä kun olen koko ponia nähnytkään kiireitteni lomassa... Jokatapauksessa, tänään taisi olla ensimmäinen päivä koko kesänä (tai vuonna), kun puoliveristen liikuttamisen jälkeen jäikin luppoaikaa muutama tunti. Päätin, että aion käyttää kokonaiset kolme tuntia nimenomaan Llwynog Pontiacin kanssa.
Ori vaikutti kovin hämmästyneeltä, kun boksiinsa ei ilmestynytkään Clara vaan minä. Harjasin hevosen huolella, letitin pitkäksi kasvaneen harjan ja varustin Ponin estekamppeisiin. Estesatula, suojat, meksikolaiset suitset sekä liukumartingaali. Ponille oli patoutunut runsaasti energiaa, jonka vuoksi se ei meinannut malttaa kävellä rauhaksiin alkuverryttelyiden ajan. Pienikin puolipidäte sai hevosen nostamaan pään taivaisiin. Käyntiä muutama kierros, seuraavaksi rauhallista ravia. Pää oli edelleen pystyssä, mutta puolipidätteet, voltit ja muiden ympyröiden ratsastaminen pikkuhiljaa sai Ponin rentoutumaan ja laskemaan päänsä korkeuksista. Vasta, kun ori kulki hiemankin pyöreänä, uskalsin nostaa hitaan laukan, ja Poni toimikin välittömästi haluamallani tavalla. Teimme muutamaan otteeseen laukannoston ravista että käynnistä kunnes ori kulki rennosti. Pyysin Claraa (joka katseli menoamme kentän reunalta) tekemään meille pari pientä, noin 40cm peräkkäistä ristikkoa kentän keskialueelle. Orin ilme kirkastui välittömästi puomien kolinasta, mutta pysyi aisoissa. Nostin Ponilla laukan. Laukkasin kierroksen kentän ympäri jonka jälkeen kohti esteitä: Poni meinasi kiihdyttää vauhtinsa reilumpaan ennen estettä, mutta pysyi rauhallisena. Ori hyppäsi turhan isolla ilmavaralla kummankin esteen, joten seuraavalla kierroksella Ponia tuli hidastaa entistä enemmän. Uudelleen esteille -> tällä kertaa hypyt sujuivat paremmin. Clara siirsi jälkimmäisen esteen lähemmäs pitkää sivua (este siirtyi noin 2m sivuun) ja nosti esteen 60cm pystyesteeksi. Clara rakensi vielä kolmannen esteen (korkeudeltaan 70cm), joka oli samassa linjassa ensimmäisen esteen kanssa. Tarkoitus oli pitää Poni hallinnassa ja ohjata se < -merkin tapaan esteeltä esteelle. Nostin laukan. Ponilla oli alkanut kerääntyä taas energiaa liikaa, ja se alkoi kaahottaa. Piti ottaa muutama voltti ennenkuin sain sen taas kuulolle. Heti kun Poni oli sopivassa vauhdissa, ratsastin kohti rataa. Se nosti päänsä rajusti ilmaan, mutta pysyi silti hanskassa. Matalalta ristikolta ori kääntyi hyvin toiselle esteelle ja hyppäsi sen hyvin. Kolmatta estettä kohti ori kiihdytti vauhtiaan, mutta ponnisti silti oikeassa kohtaa ja sopivalla ilmavaralla. Clara nosti ristikon 60cm pystyesteeksi, nosti toisen esteen 80cm korkeaksi ja kolmannen esteen 80 senttiin. Jälleen kerran Ponilla vauhti kiihtyi, mutta turpa pysyi selvästi alempana kuin aiemmin. Toisen esteen jälkeen rytmi katosi hetkeksi (kuski ei ollut taas mukana menossa...) ja ori loikkasi jäätävällä ponnistuksella viimeisen esteen yli, mutta tuli nätisti alas. Rata suoritettiin vielä toiseen suuntaan samalla tyylillä. Treenit lopetettiin hyvään suoritukseen ja loppuverryttelyt suoritettiin maastossa käyntiä pitkin ohjin.

05.09.2015 MEJ:n Maastoestevalmennus, KK Bailador
Ponin kanssa yhteistyö sujui oikein nätisti ja rautias komistus suoritti hypyt hyväll tekniikalla. Sait orin pidettyä hyvin hallinnassa vaikka se vaikutti toisinaan kiihdyttelevän omiaan. Tiukoista kulmista tulleet lähestymiset saivat orin hieman epäröimään mutta osasit rohkaista sitä sopivasti, jotta hyppy onnistui mutta vauhti ei varsinaisesti kiihtynyt. Nousuesteen kanssa Poni tuntui olevan ihan sujut. Varmanoloinen yhteistyönne vie teidät varmasti vielä pitkälle kunhan vain pääsette kokeilemaan siipiänne myös haastavampien esteiden parissa.Kilpailut

44 ERJ sijoitusta
02.01.2013 ERJ Bogart&Britanov, 70cm - 3/50
04.01.2013 ERJ Bogart&Britanov, 80cm - 1/50
05.01.2013 ERJ KK Stewart, 60cm - 5/40
09.01.2013 ERJ KK Stewart, 60cm - 5/40
03.11.2013 ERJ Wezenlijk, 100cm - 5/30
03.11.2013 ERJ Kurja, 80cm - 1/50
04.11.2013 ERJ Wezenlijk, 100cm - 4/30
05.11.2013 ERJ Wezenlijk, 100cm - 2/30
07.11.2013 ERJ Wezenlijk, 100cm - 4/30
05.07.2014 ERJ Team Obnoxious, 100cm - 4/30
06.07.2014 ERJ Team Obnoxious, 100cm - 1/30
08.07.2014 ERJ Team Obnoxious, 100cm - 3/30
12.07.2014 ERJ Team Obnoxious, 100cm - 5/30
12.09.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 4/30
17.09.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 1/30
18.09.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 2/30
20.09.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 3/30
03.10.2015 ERJ Eddangård, 80cm - 6/40
06.10.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 2/40
07.10.2015 ERJ Coedwig Welsh, 70cm - 2/13
08.10.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 6/40
09.10.2015 ERJ Coedwig Welsh, 70cm - 3/13
10.10.2015 ERJ Coedwig Welsh, 80cm - 3/15
11.10.2015 ERJ Coedwig Welsh, 70cm - 2/13
11.10.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 3/40
11.10.2015 ERJ Vindemia, 80cm - 1/40
31.10.2015 ERJ Koskimäki, 100cm - 4/30
07.11.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 3/30
20.11.2015 ERJ Eddangård, 100cm - 4/30
13.06.2016 ERJ Metsovaara, 60cm - 3/20
13.06.2016 ERJ Metsovaara, 60cm - 1/21
14.06.2016 ERJ Metsovaara, 60cm - 4/21
17.06.2016 ERJ Metsovaara, 60cm - 4/21
20.06.2016 ERJ Metsovaara, 60cm - 1/21
18.08.2018 ERJ Kototalli, 50cm - 2/12
21.08.2018 ERJ Kototalli, 60cm - 1/11
26.08.2018 ERJ Kototalli, 60cm - 3/11
27.08.2018 ERJ Kototalli, 60cm - 1/11
29.08.2018 ERJ Kototalli, 50cm - 2/12
29.08.2018 ERJ Kototalli, 60cm - 1/11
31.08.2018 ERJ Kototalli, 50cm - 1/12
02.09.2018 ERJ Kototalli, 50cm - 2/12
04.09.2018 ERJ Kototalli, 50cm - 3/12
04.09.2018 ERJ Kototalli, 60cm - 1/11

20 MEJ sijoitusta
21.10.2013 MEJ KK Bailador, 90cm - 3/38
22.10.2013 MEJ KK Bailador, 90cm - 4/38
30.10.2013 MEJ KK Bailador, 80cm - 3/35
30.10.2013 MEJ KK Bailador, 80cm - 2/38
16.06.2014 MEJ Ponipallero, 90cm - 5/45
16.06.2014 MEJ KK Bailador, 90cm - 4/33
18.06.2014 MEJ KK Bailador, 80cm - 5/36
22.08.2015 MEJ Prime Sporthorses, 70cm - 2/9
23.08.2015 MEJ Prime Sporthorses, 70cm - 2/9
23.08.2015 MEJ Prime Sporthorses, 90cm - 2/10
25.08.2015 MEJ Prime Sporthorses, 90cm - 1/10
09.09.2015 MEJ Prime Sporthorses, 70cm - 1/9
10.09.2015 MEJ Prime Sporthorses, 70cm - 2/9
10.09.2015 MEJ Prime Sporthorses, 90cm - 2/7
11.09.2015 MEJ Prime Sporthorses, 70cm - 3/9
11.09.2015 MEJ Prime Sporthorses, 90cm - 2/7
12.09.2015 MEJ Prime Sporthorses, 70cm - 3/9
12.09.2015 MEJ Prime Sporthorses, 90cm - 1/7
25.09.2015 MEJ Breawa, 80cm - 3/9
27.09.2015 MEJ Breawa, 70cm - 2/5
07 KERJ sijoitusta
30.09.2015 KERJ Cup KK Bailador, tutustumisluokka - 3/44
03.10.2015 KERJ Eddangård, helppo - 4/18
22.10.2015 KERJ Rohkelikko, helppo - 4/40
30.10.2015 KERJ Rohkelikko, helppo - 1/40
02.11.2015 KERJ Rohkelikko, helppo - 4/40
03.11.2015 KERJ Rohkelikko, helppo - 4/40
05.11.2015 KERJ Rohkelikko, helppo - 5/40


56 KRJ sijoitusta
09.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo C - 5/40
10.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo C - 5/40
10.01.2013 KRJ Jindabyne, Helppo B - 1/40
10.01.2013 KRJ Jindabyne, Helppo B - 1/40
11.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo B - 2/40
11.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo C - 3/40
12.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo B - 3/40
12.01.2013 KRJ Jindabyne, Helppo B - 5/40
13.01.2013 KRJ Jindabyne, Helppo B - 3/40
13.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo B - 1/40
16.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo C - 4/40
17.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo C - 3/40
18.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo C - 5/40
02.11.2013 KRJ Lille Stutteri, Helppo B - 1/50
02.11.2013 KRJ Marike, Helppo B - 3/50
02.11.2013 KRJ Marike, Helppo B - 6/50
02.11.2013 KRJ Bellgrove, Helppo B - 7/50
03.11.2013 KRJ Bellgrove, Helppo B - 3/50
03.11.2013 KRJ Marike, Helppo B - 5/50
05.11.2013 KRJ Breawa, Helppo B - 5/50
06.11.2013 KRJ Bellgrove, Helppo B - 4/50
06.11.2013 KRJ Marike, Helppo B - 1/50
08.11.2013 KRJ Marike, Helppo B - 3/50
08.11.2013 KRJ Lille Stutteri, Helppo B - 2/50
21.06.2014 KRJ Parodia, Helppo A - 3/40
27.06.2014 KRJ Parodia, Helppo A - 4/40
16.07.2014 KRJ Valiant Warmbloods, Helppo A - 4/30
17.07.2014 KRJ Valiant Warmbloods, Helppo A - 5/30
02.08.2014 KRJ Ponipallero, Helppo C - 4/30
03.08.2014 KRJ Arcadia Morgans, Helppo C - 3/30
04.08.2014 KRJ Malibu, Helppo C - 5/30
06.08.2014 KRJ Ponipallero, Helppo C - 2/30
03.10.2015 KRJ Whispering Heaven, Helppo B - 1/30
04.10.2015 KRJ Karkuretken Suomenhevoset, Helppo A - 1/27
05.10.2015 KRJ Eddangård, Helppo A - 3/39
09.10.2015 KRJ Vihkilä, Helppo A - 3/30
11.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 2/30
13.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 5/30
15.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 1/30
19.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 3/30
20.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 2/30
23.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 5/30
24.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 3/30
30.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 2/30
30.10.2015 KRJ Turmeltaja, Helppo A - 4/30
05.11.2015 KRJ Koskimäki, Helppo A - 3/30
10.11.2015 KRJ Koskimäki, Helppo A - 1/30
31.05.2016 KRJ Cup Hukkapuro, Helppo C - 22/230
01.08.2018 KRJ Kadotetut Suomenhevoset, Helppo D - 2/9
06.08.2018 KRJ Kadotetut Suomenhevoset, Helppo D - 1/9
07.08.2018 KRJ Kadotetut Suomenhevoset, Helppo D - 1/9
14.08.2018 KRJ Kadotetut Suomenhevoset, Helppo D - 1/9
17.08.2018 KRJ Kadotetut Suomenhevoset, Helppo D - 2/9
19.08.2018 KRJ Kadotetut Suomenhevoset, Helppo D - 2/9
20.08.2018 KRJ Kadotetut Suomenhevoset, Helppo D - 3/9
31.08.2018 KRJ Cup Oldfinion Dressage, Helppo C - 15/161

Muut kilpailut (mestaruuskilpailut, rotukilpailut, villit kilpailut ym)
18.09.2015 Big Pony Show 2015, Pikkuponi GP (1. osakilpailu), 100 cm - 1/6!
18.09.2015 Big Pony Show 2015, Amatööri GP (1. osakilpailu), 80 cm - 1/12!
18.09.2015 Big Pony Show 2015, Pikkuponien estemestaruus (1. osakilpailu), 100 cm - 8/9
19.09.2015 Big Pony Show 2015, Pikkuponi GP (2. osakilpailu) - 1/3!
19.09.2015 Big Pony Show 2015, Amatööri GP (2. osakilpailu), 80cm - 1/6!
20.09.2015 Big Pony Show 2015, Pikkuponi GP (finaali) - Kultaa (1. sija)
20.09.2015 Big Pony Show 2015, Amatööri GP (finaali) - Pronssia (3. sija)

Esteratsastus, 1 sijoitus
01.10.2015 Zodiac Stables, 50-60cm - 3/33

Kouluratsastus, 1 sijoitus
01.10.2015 Zodiac Stables, Helppo B - 3/39
Palkintokaappi
 TAUSTAKUVAN © SUBTLE PATTERNS / PALKINTORUUSUKKEIDEN © MWS BOUTIQUE
KAIKEN © JODOCHUS 2015 - KOPIOINTI KIELLETTY.
VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME HORSE